חנות הסקריפטים
CR – הפניית קישורים
יצירת קישורים דינאמיים בין עמודים או הערות (גם בין מספר קבצים), כאשר כל עדכון בעימוד מעדכן אוטומטית את כל ההפניות שבמסמך
₪220.00
סקריפט מדהים ועוצמתי במיוחד, המהווה כלי עזר חיוני לכל מעמד באשר הוא!
כידוע, דרכם של מחברי ספרים היא להפנות את הקורא ממקום למקום בתוך הספר עצמו, לדוגמא: "עיין עוד מה שכתבנו בזה לקמן עמוד קעד", או לחילופין לציין להערות ממקום אחד למקום אחר, לדוגמא: "וראה לעיל הערה טז מה שהארכנו בזה".
מטבע הדברים, כאשר מחבר הספר מחבר את ספרו, הוא עושה זאת בתוכנת וורד המעטירה. בשל כך מציין הרב המחבר את מיקומי העמודים לפי סדר חלוקתם בוורד, דבר שכמובן משתנה מייד עם כניסתו של הספר לתג, שם העמוד בדרך כלל יותר קטן מגודל העמוד עליו עבד המחבר בוורד וממילא מספרי העמודים משתנים לחלוטין.
בנוסף, כדרכם של מחברים, בשלב התיקונים המתיש והאינסופי, תמיד תמיד נוספת או נמחקת לה הערה אחת או שניים או מאה מתוך הספר, מה שגורם למספור ההערות להשתנות אף הוא.
מה שקורה בפועל הוא שההפנייה אותה כתב המחבר במו ידיו – "עיין לקמן עמוד רלג"/ "ראה לעיל הערה נד" – איננה רלוונטית עוד, כיון שכעת מושא ההפנייה נמצא בעמוד תקלז, ומספר ההערה השתנה מ-נד ל-לג!!
לשם כך בדיוק נוצר הסקריפט הנפלא הזה. הסקריפט מאפשר יצירת הפנייה המקושרת לשני צידי המטבע, המקור והיעד, על ידי שתילת קוד מתאים בשני המקומות עם מספר ייחוס שווה, כך שכל שינוי שיתבצע במיקומו של היעד, יתעדכן – בעת הרצת הסקריפט – גם במקור.
גם במידה ונעשו שינויים בספר, לדוגמא בעת הוצאת מהדורה שנייה, אין צורך בעבודה מיותרת. מתקנים את הדרוש תיקון, מעמדים מחדש את הספר לפי הצורך, ולקינוח – מריצים שוב את הסקריפט. הוא כבר יעדכן את מספרי העמוד וההערות הנכונים, ויחסוך לכם הרבה עבודה!
דרך נוספת ליהנות מהסקריפט היא בעת יצירת תוכן עניינים או מפתח ערכים או מקורות, כאשר במקום להזין מספרי עמוד שותלים הפנייה מקושרת ולסיום מריצים את הסקריפט, וכך דואגים לעדכון נתונים מהיר וקל במהדורות הבאות…
קיים תוסף משלים לסקריפט זה, המהווה כלי עזר חשוב לשתילת ההפניות המקושרות כבר בוורד, הוא נחמד ובחינם, ומופיע כאן.
להלן הוראות מקוצרות לשימוש בסקריפט:
- יש לעמוד במקום ממנו רוצים להפנות ("עיין לקמן…") – הנקרא "ההפנייה" – ושם, במקום להזין מספר עמוד מקליקים על הכפתור "הפנייה" שבדיאלוג, בשדה 'הכנס קישור הערות' או 'הכנס קישור עמודים' לפי העניין. הסקריפט ישתול קוד + מספר ייחוס עם שני סימני שאלה לאחריו, כשסימני השאלה מייצגים בעצם את מספר העמוד/ ההערה שעדיין לא התעדכן.
- כעת ניגש למקום אליו נרצה להפנות, דהיינו לפיסקה מסויימת בספר (לקישור מספר עמוד) או להערה מסויימת (לקישור מספר הערה), נעמוד באיזה מקום בפיסקה (או בראשה למשל) ונלחץ על הכפתור 'מטרה' שבדיאלוג (בשדה 'הכנס קישור הערות' או 'הכנס קישור עמודים' לפי מה שעשינו בעת שתילת ההפנייה). הסקריפט יבצע פעולה דומה של שתילת קוד עם ייחוס דומה לייחוס שהוא שתל בהפנייה (ובלי סימני שאלה כמובן…).
- כך נעבור הפנייה אחד הפנייה, ונבצע את שני הפעולות הללו בכל מקום שהמחבר הפנה אליו. בסיום העימוד, לאחר שמספרי העמודים הם כבר סופיים, נפעיל את הסקריפט על ידי לחיצה על 'עדכן הפניות', כמובן אחר סימון V באחת משתי התיבות 'למספר הפניות להערות' או 'בשדה 'הכנס קישור הערות' או 'הכנס קישור עמודים' לפי העניין, או בשתיהם לפי הצורך. כעת הסקריפט יעבור הפנייה הפנייה, ויעדכן את מספרי העמוד הנכונים לכל הפנייה, לפי מספר הייחוס המופיע בכל מקום.
- חשוב לסמן גם את התיבה 'מהתחלת הקבצים', כדי שהמספור יתחיל מתחילת הקבצים ולא ממיקום הסמן.
מסך ההגדרות של הסקריפט כולל מספר אפשרויות חשובות נוספות:
- בשדה 'כמות קבצים' תצטרכו להגדיר את מספר הקבצים ביניהם קישרתם (לדוגמא טקסט ראשי, טקסט הערות וקובץ מפתחות = 3 קבצים).
- לאחר הזנת מספר הקבצים הרצוי בשדה 'כמות קבצים', יתווספו שדות לפי כמות הקבצים, בכל שדה עליכם להזין את שמו של הקובץ, או לבחור אותו מתוך הרשימה הנגללת.
- בחלק הבא תוכלו לבחור איזה סימון פרק יסמן קישור למספר עמוד ואיזה יסמן קישור למספר הערה. כברירת מחדל האות N בכתב גדול מוגדרת להפניית הערה (מלשון Note) והאות n בכתב קטן מוגדרת למטרה להערה, ואילו האות P בכתב גדול מוגדרת להפניית עמוד (מלשון Page) והאות p בכתב קטן משמשת מטרה לעמוד. תוכלו לשנות את הערכים לפי רצונכם.
- בשדה 'מספר ייחוס להערות' תוכלו להזין ערך מספרי, ואז הסקריפט יתייחס רק לאותו מספר ייחוס ולא לכל השאר. במידה ותשאירו שדה זה ריק הסקריפט יחפש הערות עם כל מספר ייחוס שהוא.
- החלק הבא כולל מספר הגדרות עיצוביות של מספרי העמוד. כאן תוכלו להחליט אם מספר העמוד יהיה במספרים או באותיות, האם יתווספו גרשיים למספר העמוד, האם לסמן מספר טור ע"י הוספת נקודה לטור א' או נקודותיים לטור ב' לאחר מספר העמוד (דוגמת ע"א וע"ב בדפי גמרא), וכן להוסיף באופן אוטומטי סוגריים עגולות או מרובעות לפני ואחרי מספר העמוד.
Reviews
There are no reviews yet.